O firmie

Początki historii firmy PPHU „Wojtex”, związanej z siecią pizzerii, sięgają 2007 roku, kiedy to otworzyliśmy pierwszą pizzerię Biesiadowo w Aleksandrowie Łódzkim. Mieliśmy salę na 200 miejsc siedzących, ale czasem zdarzało się, że klienci czekali na wolny stolik. Nasz lokal zwrócił uwagę osób, które także chciały otworzyć taką samą pizzerię. Powstało pięć nowych lokali w Łodzi, które były uruchomione przez zewnętrznych inwestorów z naszą pomocą. Jednak nadal nie był to jeszcze etap franczyzy.

Zauważywszy szybki rozwój naszych pizzerii, postanowiliśmy otworzyć specjalistyczną hurtownię, która zaopatrywała nasze lokale w artykuły niezbędne do wyrobu pizzy. Wtedy podjęliśmy decyzję w sprawie franczyzy, m.in. po to, aby stworzyć sieć i obniżyć koszty funkcjonowania hurtowni. Dzięki temu mogliśmy negocjować warunki zaopatrzenia z dostawcami. Gdy przedstawiliśmy ofertę, nastąpił szybki rozwój naszej sieci. W 2009 roku otworzyliśmy 30 pizzerii, obecnie mamy blisko 100 lokali.

Pizzerie Biesiadowo działają w systemie franczyzowym od końca 2008 roku. Lokale naszej sieci znajdują się w większości regionów Polski. Aktualnie poszukujemy Franczyzobiorców na terenie Polski, a także Masterfranczyzobiorców poza granicami naszego kraju.

Dzięki naszym klientom zostaliśmy wyróżnieni wieloma nagrodami takimi jak: Laur Konsumenta jako odkrycie 2010 roku, Złoty Certyfikat Rzetelności oraz Jakość Roku 2011.

Biesiadowo

Biesiadowo jest jedyną siecią pizzerii w Polsce, o bezkonkurencyjnych warunkach rozpoczęcia współpracy. Tylko my proponujemy start bez opłaty licencyjnej, koszty adaptacji lokalu są znacznie niższe niż u konkurencji, opłata franczyzowa jest bardzo niska, wynosi 1000 zł netto, co pozwala naszym partnerom na bardzo szybki zwrot kosztów inwestycyjnych. Lokal o powierzchni 70-80 m2 można otworzyć już za kwotę 45 000 zł, oczywiście wszystko zależy od stanu technicznego lokalu, który chcemy zaadoptować, jako pizzerię.

CPP

Sieć Pizzerii Crazy Piramid Pizza z logo w kształcie odwróconej piramidy.
Ta marka jest obecna na rynku polskim od 2010 roku. Wystrój lokali utrzymany jest w egipskiej stylistyce. W menu poza pizzą proponujemy tradycyjne dania kuchni egipskiej.